English Ελληνικά German Boulgarian Romanian

Συνταγές

Tηγανητές ροδέλες κρεμμυδιού

Tηγανητές ροδέλες κρεμμυδιού

Υλικά

  • 300 γρ. μεγάλα ξερά κρεμμύδια
  • 2 αβγά χτυπημένα
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε πλένουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες. Τις αλατίζουμε και περνάμε μια μια ροδελίτσα από τα χτυπημένα αβγά, το αλεύρι και τη φρυγανιά.
  2. Σε ένα τηγάνι βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε λίγες-λίγες τις ροδέλες.
  3. Τις τοποθετούμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν από το περιτό λάδι.
  4. Σερβίρονται με ψητό φιλέτο ή σαν ορεκτικό με σος ροκφόρ.

Δείτε περισσότερα στο : 1001 Συνταγές


Πατατοσαλάτα

Πατατοσαλάτα

Υλικά (6-8 μερίδες)

  • 1 κιλό πατάτες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
  • 2-3 κλωναράκια μαϊντανό
  • 1 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • αλάτι, άσπρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά τις πατάτες χωρίς να τις καθαρίσουμε. Τις ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα που βράζει με μπόλικο αλατισμένο νερό.
  2. Οταν τρυπιούνται εύκολα με το πηρούνι, τις βγάζετε από την κατσαρόλα και τις αφήνετε να κρυώσουν.
  3. Τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε μικρότερα κομμάτια. Τις βάζετε σε ένα μπωλ και προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι, το μαϊντανό, όλα ψιλοκομμένα.
  4. Ανακατεύετε τα υλικά και πασπαλίζετε με αλατοπίπερο.
  5. Ανακατεύετε τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα και όταν το μείγμα γίνει ομοιόμορφο, περιχύνετε με αυτό τη σαλάτα και ανακατεύετε ελαφρά πριν να σερβίρετε.

Παραλλαγή: Μπορείτε να προσθέσετε σφτιχτά αυγά κομμένα στα 4 ή 1 μήλο καθαρισμένο και κομμένοο σε κύβους. Επίσης, αντί για μαγιονέζα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γιαούρτι ανακατεμένο με 1 κουτ. σούπας μουστάρδα.

Δείτε περισσότερα στο : GreekCook


Γαλλική κρεμμυδόσουπα

Γαλλική κρεμμυδόσουπα

Συστατικά

  • 700 γραμ κρεμμύδια
  • 50 γραμ φρέσκο βούτυρο
  • 2 κουτ σούπας ελαιόλαδο
  • 50 γραμ αλεύρι
  • 1 ½ λίτρο ζωμό λαχανικών
  • αλάτι, πιπέρι
  • 6 φέτες ψωμί
  • 6 φλιτζ τσαγιού τριμμένη γραβιέρα

Τρόπος μαγειρέματος

  1. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε ροδέλες.
  2. Ζεσταίνετε το λάδι και το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα όλα τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε ανακατεύοντάς τα συνέχεια μέχρι να ροδίσουν χωρίς να καούν και να καραμελώσουν. Η διαδικασία αυτή θα κρατήσει τουλάχιστον 20 λεπτά.
  3. Αμέσως μετά ρίχνετε τα 50 γραμ αλεύρι και ανακατεύετε καλά . Στη συνέχεια ρίχνετε το ζωμό λαχανικών, αλατοπιπερώνετε.
  4. Αφήνετε να βράσει το μίγμα τουλάχιστον για ½ ώρα.
  5. Εν τω μεταξύ φρυγανιάζετε τις 6 φέτες ψωμί στο φούρνο και από τις 2 πλευρές.
  6. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή στα πιάτα τα οποία πρέπει να είναι από πυράντοχο υλικό, βάζετε στη μέση κάθε πιάτου μια φρυγανιασμένη φέτα ψωμί, πασπαλίζετε με μπόλικη τριμμένη γραβιέρα και φουρνίζετε στους 220ο και με το γκριλ αναμμένο για 5 λεπτά μέχρι να λειώσει η γραβιέρα.
  7. Σερβίρετε τη σούπα καυτή στο τραπέζι.

Δείτε περισσότερα στο : TLIFE